جوان و امواج ماهواره
با وجود این كه هنوز برخی خانواده های ایرانی مخالف ورود ماهواره به خانه های خود هستند اما در این میان والدینی هم هستند كه ...
ماهواره، یكی از رسانه های قدرتمند ارتباط جمعی به شمار می آید . این ابزار، به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، قادر است پیامهای تصویری را به دورترین نقاط منتقل كند و تعداد بیشماری از افراد را در سراسر دنیا مورد خطاب قرار دهد. همچنان كه ماهواره می تواند در هشیار كردن، اطلاعرسانی و درحوزه پژوهش، سیاست و ... نقش مهمی داشته باشد؛ برنامه های تخریبی و نابهنجاری نیز دارد؛ تا جایی كه برخی از جامعه شناسان و كارشناسان فرهنگی را برآن داشته تا برای مصونیت جامعه انسانی، بویژه نهاد خانواده چاره اندیشی كنند. بدین ترتیب، تاثیر برنامههای این ابزار قدرتمند بر افكار عمومی و عملكرد آن را بویژه از نظر تربیتی و جامعه پذیری نباید از نظر دور داشت.
گذراندن وقت بیشتر برای تماشای ماهواره، نشان دهنده علاقه كمتر به مطالعه است و به احتمال زیاد، فرد را تنبل و از نظر روانی، منفعل بار می آورد، فعالیت ذهنی را كند و روح انسان را مسخ می كند. ماهواره، مبلغ پرخاشگری و ستیزهجویی است و گاه انسان را به ترس از خشونت واقعی مبتلا می سازد؛ بدین معنا كه فرد از جنگ و مبارزه واقعی میهراسد.
البته درست است كه استفاده صحیح از آن توسط افراد متخصص و كارشناس می تواند در بدست آوردن نیازهای اطلاعاتی ،اقتصادی ،پژوهشی و ... كمك نماید اما ماهواره با جذبه خاصی كه دارد بیشتر بین خانواده ها نفوذ و گسترس یافته است و متاسفانه خانواده ها نیز به استفاده اصولی از آن نا آگاهند و برخی از شبكه های مبتذل و مخرب نیز از همین فرصت استفاده نموده و بنیان خانواده ها را هدف قرار داده اند و اثرات بسیار ویرانگری را بر شالوده خانوادها وارد می سازند رشد نا هنجاریها،انحرافات اجتماعی و اخلاقی و عاطفی و... در بین قشر جوانان نمونه هایی از این آفت و آسیب در جامعه محسوب می شود كه با اصول و ارزش ها و اعتقادات ،فرهنگ و باورهای دینی ما در تضاد آشكار می باشند. اما با كمال تاسف خانواده ها بدون اطلاع و توجه به اثر زیانبار ماهواره آن را بدون هیچ مقاومتی به حریم خصوصی شان وارد نموده و در نتیجه ناخواسته فرزندانشان را با ارزش ها و فرهنگ جامعه غربی آشنا می سازند فرهنگی كه سراپا بی بند و باری و غفلت و دور شدن از مسیر انسانیت و غوطه ور شدن در باتلاق گمراهی و تباهی است.
متاسفانه امروزه جوانان زمان زیادی از شبانه روز را به تماشای برنامه های ماهواره اختصاص می دهند و همین امر عاملی در سستی نظام اكثر خانوادهای ایرانی است
برخی كارشناسان معتقدند امروزه جوانان وسایل ارتباط جمعی ساده همانند تلویزیون و یا ویدئو را جوابگوی نیازهای خود نمی دانند و به همین علت، همیشه به دنبال راهی هستند كه از طرق مختلف با دنیای بیرون خود ارتباط پیدا كنند.
با وجود این كه هنوز برخی خانواده های ایرانی مخالف ورود ماهواره به خانه های خود هستند اما در این میان والدینی هم هستند كه خود عامل تشویق فرزندان برای تماشای برنامه های ماهواره می شوند.
دشمنان كه همواره اشاعه فرهنگ دینی و اعتقاد به خداوند و معنویات را مانع اصلی هدف های خود می بینند برای كم رنگ كردن این اعتقادات ،با ایجاد خلل در اعتقادات قشر جوان در به انحراف كشاندن و بی هویت كردن آنان می كوشد.
شبكه های ماهواره ای در قالب میان برنامه ها و آگهی ها، مظاهر ضد اخلاقی را تبلیغ می كنند و این رسانه ها همچون دیگر ابزار بشری می تواند به آرمان های تعالی بخش انسان ها و جوامع خدمت یا خیانت كنند كه در حال حاضر بیشترین تاثیر ماهواره در ایجاد و رواج فساد وفحشاء در میان جوانان است.
همچنین مدگرایی و اعتقاد پیدا كردن به خرافهپرستی، رسومات و رفتارهای غیراصولی و مشكلساز، از دیگر مضرات استفاده از شبكههای ماهوارهای و اینترنتی است
استفاده از اینترنت و ماهواره بدون كنترل والدین به خصوص برای دختران جوان كه در سن رشد هستند، باعث بروز مشكلات شخصیتی میشود. به نظر می رسد استفاده نسل جوان از اینترنت و ماهواره حریمهای بین افراد خانواده را از بین میبرد. متأسفانه در حال حاضر برخی از خانوادهها بدون توجه به آسیبهای ماهواره از این وسیله استفاده میكنند كه این امر موجب بروز بسیاری از فسادهای اخلاقی میشود.