حقوق خصوصی

 

پدیده قلیان که در حال حاضر به یک معضل و آسيب اجتماعی پنهان تبدیل شده است از آن جهت چهره منفوری به خود نگرفته که اغلب آن را بی ضرر و غیر قابل اعتیاد دانسته و یا آن را کم ضررتر از مصرف سیگار قلمداد می کنند .
استفاده از قليان معطر ديگر در بين دختران و پسران نوجوان قبحي ندارد ، بي آنكه قليان معطر را وصله اي ناجور براي دوران نوجواني بدانند با اين مروج مرگ با طعم موز و توت فرنگي و ... كنار آمده اند و بي محابا در گوشه و كنار خيابانها و پاركها آن را استعمال مي كنند . بسیاری از مردم فکر می کنند آب موجود در قلیان موجب تصفیه و ایجاد محافظت در مقابل دود ناشی از سوختن تنباکو می کند این در حالی است که رطوبت باعث افزایش میزان چسبندگي و جذب ریوی آن می شود . طبق آمار متاسفانه حدود 12 تا 15 درصد جمعيت بالاي 15سال کشور دخانيات استعمال مي‌کنند که سه درصد آنها با سيگار و مابقي با قليان سر و کار دارند . متأسفانه امروزه مصرف قليان براي نشان دادن ميزان صميميت بين افراد خانواده ، دست به دست بين تمامي اعضاي فاميل مي‌چرخد و مصرف مي شود .

تنباکوهای تحت عناوین میوه ای، عطری و اسانس دار نه تنها بی ضرر نیستند بلکه عوارض به مراتب بیشتری نسبت به تنباکوی ساده دارند زیرا مواد آروماتیک ( ترکیبات حلقه ای) موجود در آن ها بر اثر حرارت زیاد خاصیت سرطان زایی و سمی فوق العاده ای پیدا می کنند به علاوه مزه و طعم مناسب و سهولت مصرف این گونه تنباکوها نسبت به تنباکوهای معمولی باعث افزایش گرایش بیشتر نوجوانان و جوانان به مصرف و ایجاد وابستگی به آن ها مي شود . همچنین استفاده از قلیان به صورت مشترک خطر انتقال بیماری های عفونی از قبيل هپاتيت ، سل ، آنفولانزا ، بيماريهاي ريوي و غيره را نیز در پی خواهد داشت .
كارشناسان معتقدند هر وعده قلیان برابر مصرف یک پاکت سیگار بوده و قلیان در هر بار مصرف ، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار ایجاد می‌ کند بصورتی که مصرف یک نخ سیگار بین 500 سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان 10تا20 لیتر دود تولید مي نمايد و مي توان گفت با مصرف قلیان بیش از 600 ماده سمی و مهلک وارد ریه فرد مصرف کننده و اطرافیان او مي شود .
در آخر اتخاذ عملکردها و راهكارهاي پیشگیری از کشیدن قلیان به عنوان یک رفتار پرخطر در بین بزرگسالان و نوجوانان را ميتوان بصورت ذيل بيان نمود :
1- آموزش مستمر توسط مسئولان وزارت بهداشت و درمان ، با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش جهت اصلاح باورهای غلط و پیشگیری از استعمال قلیان در بين دانش آموزان .
2- از گروههای همسالان جهت انتقال آموزشها به عنوان لیدر در مدارس و محلات استفاده گردد .
3- ارائه راهكارهاي پيشگيرانه و برنامه های آموزشی فراگیر از طریق رسانه های جمعی مخصوصاً صدا و سيما  
4- وضع نمودن قوانین سخت و پیشگیرانه از استعمال قلیان در مراكز عمومي مانند پاركها ،  خيابانها ، رستورانهاي سنتي و ... را مي توان نام برد .


ارسال شده در تاریخ : برچسب:, :: : :: توسط : صالح گودرزی

درباره وبلاگ
سلام به وبلاگ من خوش امدید salehgoudarzilaw@gmail.com
نويسندگان


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 9
بازدید کل : 38977
تعداد مطالب : 5
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

اسما خداوند متعال